Ваш заголовок буде тут

Введіть підзаголовок тут


У тимчасових рекомендаціях ВООЗ щодо прибирання та дезінфекції приміщень та поверхонь в контексті COVID-19 від 15 травня 2020 року зазначається: "За будь-яких обставин, у тому числі за неможливості проведення регулярного прибирання та дезінфекції через обмеженість ресурсів для профілактики поширення інфекції через контаміновані поверхні треба, в першу чергу, регулярно мити руки та не торкатись обличчя".

Для дитячих садків достатньо  якісного вологого прибирання, а для обробки критичних поверхонь - спиртовмісних засобів. І мити руки дітям  радять звичайним рідким милом, не зловживаючи антисептиками.

"Я розумію директорів садочків, бо їм "спускають" такі-от безглузді документи. Тому перш ніж віддавати свою дитину в садок, насамперед, батьки повинні дізнаватись про всі умови її там перебування".


сторінка медсестри

      Старша медична сестра Мигальчич Марія Меланівна.  Категорія вища, стаж 37 років 

  •     Діти одержують 3х разове харчування при 10, 5 годинному перебуванні в ЗДО. Старшою мед сестрою складається меню-розкладка. Продукти харчування, що постачаються в дитсадок, мають сертифікати якості та відповідності. В літній період діти забезпечені свіжими фруктами, соками.
  •      Якість ведення документації на харчоблоці та в коморі обумовлена відсутністю зауважень контролюючих органів.
  •     Старша медична сестра  здійснює контроль за харчуванням дітей, контролює дотримання технології приготування їжі, вихід і якість готових страв, санітарний стан харчоблоку, дотримання правил особистої гігієни персоналом, відмічає в журналі здоров'я працівників харчоблоку своєчасність проходження медоглядів.  

Консультація для батьків
«Харчування дитини вдома.»

Раціональний режим харчування сприяє зміцненню імунітету дитячого
організму, нормальному зростання та розвитку дитини. Такий режим
харчування передбачає суворе дотримання часу прийомів їжі. Меню
домашнього харчування має бути збалансованим та містити достатню
кількість білків, жирів, вуглеводів, мінеральних речовин, вітамінів, що
цілком забезпечують енергетичні витрати дитячого організму.
Привчайте дитину:

♦ перед прийомом їжі обов'язково мити руки з милом, витирати їх
індивідуальним рушником, самостійно сідати на стілець та підсовувати його до столу;

♦ під час прийому їжі охайно вживати тверду їжу; відламувати хліб
маленькими шматочками, заїдати його рідкою їжею (суп, борщ тощо);
самостійно їсти ложкою з тарілки, пити з чашки; не обливатись;

♦ після прийому їжі користуватися серветкою, вставати зі стільця.
Якщо дитина харчується в дитячому садку, відкоригуйте режим
харчування вдома, урахувавши поживну цінність їжі, що подається
в дошкільному закладі, та часи прийому їжі.

Формуйте в дитини культурно-гігієнічні навички під час вживання їжі.
♦Навчайте малюка підтримувати чистоту навколо себе, бути охайним.
♦Обговорюйте з дитиною правила розпорядку, пояснюйте їй, що і як треба робити.
♦ При цьому важливо виховувати в дитини культуру поведінки,
розвивати мовлення, вміння орієнтуватися в навколишньому світі:
♦ привчати розуміти призначення й основні якості предметів побуту,
називати їх (тарілка велика, маленька, глибока, мілка тощо),
вчити розуміти і називати дії з предметами (з чашки п'ють, ложкою їдять тощо);
♦ виховувати слухняність, пошану до дорослих;
♦ заохочувати висловлювати прохання;
♦ навчати слів ввічливості.

«ЩО ПОВИННІ ВИКОНУВАТИ БАТЬКИ, ЩОБ ПОПЕРЕДИТИ ЗАРАЖЕННЯ ГРИПОМ ДІТЕЙ»

• Особистим прикладом прищеплювати дітям дотримання правил особистої гігієни та ретельно їх виконувати;
• обмежувати перебування дітей у місцях масового скупчення людей;
• носити двошарову марлеву пов'язку або разову маску, міняти її кожні 4 години;
• мити руки з милом протягом 20 секунд;
• споживати харчові продукти з високим вмістом вітамінів або вітамінні та інші препарати, що підвищують захисні сили організму;
• якщо немає алергічних проявів, давати мед та інші продукти бджільництва, цибулю, часник, чорну редьку, хрін, трав'яні чаї;
• прикривати ніс і рот під час чхання або кашлю одноразовою носовою серветкою, яку відразу ж після використання потрібно викидати;
• змазувати слизові оболонки носа 0,25 % оксоліновою маззю


Медична сестра працює з дітьми

Дифтерія - це гостре інфекційне захворювання з повітряно-крапельним механізмом передавання, що характеризується місцевим фібринозним запаленням (переважно слизових оболонок ротоглотки) та явищами загальної інтоксикації з переважним ураженням серцево-судинної та нервової систем, нирок.

Причини дифтерії. Збудником є дифтерійна паличка (коринебактерія), яка виробляє екзотоксин, стійка до дії різних чинників, у зовнішньому середовищі може зберігатися до 15 діб; кип'ятіння та 1%-й розчин сулеми знищують палички через 1 хвилину. Інкубаційний період захворювання - від 3 до 10 днів. Джерело інфекції - хвора людина чи носій Corynebacterium diphtheriae, які виділяють токсигенні штами збудника.

Шляхи передавання інфекції. Дифтерія передається найчастіше повітряно-крапельним шляхом, факторами передавання також можуть бути предмети побуту (посуд, іграшки). Коли дифтерійна бактерія потрапляє у дихальну систему, вона виробляє токсин, який блокує синтез білка в клітинах, у результаті чого виникають тяжкі функціональні та структурні зміни, інколи несумісні з життям. Захворювання проявляється у вигляді ангіни, коли у горлі утворюються плівки, що можуть ускладнювати дихання та ковтання. Може мати такі прояви: біль у горлі; підвищена температура, лихоманка; набряк слизової оболонки ротоглотки; наліт на мигдалинах сірого кольору, осиплість голосу; набряк шиї; збільшення шийних, підщелепних лімфатичних вузлів. Інкубаційний період дифтерії становить 2-10 днів.

Створено за допомогою Webnode
Створіть власний вебсайт безкоштовно! Цей сайт створено з допомогою Webnode. Створіть свій власний сайт безкоштовно вже сьогодні! Розпочати